SAKARYA / SERDİVAN - Serdivan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

METAVERSE YENİLENEN DÜNYADA TOPLUM 5.0 VE SOSYOEKONOMİK YANSIMALARI

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinliklerdir.

“Metaverse” alanında "METAVERSE: YENİLENEN DÜNYADA TOPLUM 5.0 VE SOSYOEKONOMİK YANSIMALARI” konulu söyleşi, TÜBİTAK tarafından konuşmacı olarak görevlendirilen Kütahya Dumlupınar  Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muhammet Yunus ŞİŞMAN’ın sunumuyla gerçekleştirilmiştir.

Söyleşi sonrasında Okul Müdürümüz Faruk AYGÜN tarafından Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muhammet Yunus ŞİŞMAN’a teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

Söyleşide öğrencilerimizi bilgilendiren Sayın Doç.Dr. Muhammet Yunus ŞİŞMAN’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Nis

Okulumuz öğrencilerine Sakarya Emniyet Müdürlügü TEM Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliğinde görevli Polis Memuru Resul KARATOSUN  tarafından  "Gençlik ve Güvenli Gelecek" konferansı düzenlenmiştir.

Emegi geçenlere teşekkür ederiz.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü münasebetiyle Değerler Eğitimi Kulübü Öğretmenlerimiz Ayşe Tuğçe ÖZBAYRAK ve Merve BEKİ ERBAŞ  tarafından hazırlanan Anma programı okulumuz konferans salonunda düzenlendi.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ İLÇE PROGRAMI OKULUMUZDA KUTLANDI

Programa; Kaymakamımız Sayın Ali Candan, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Ali Dere, daire amirleri, şube müdürlerimiz, okul yöneticilerimiz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Günün anlam ve önemini ifade eden Şiir Dinletisi, Barkovizyon Gösterisi, okul öğretmenlerinin rol aldığı “Ben Kimim” isimli skeç Kaymakamımız Sayın Ali Candan ve davetliler tarafından büyük beğeni gördü.

Yaşadığımız toplumda kadınlarımızın öneminin vurgulandığı programa katılan Sayın Kaymakamımız bu vesileyle tüm kadınlarımızın "8 Mart Dünya Kadınlar Gününü" tebrik etti.

Biz de Serdivan Maarif Ailesi olarak tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ederiz.

Serdivan Maarif Ailesi olarak hedefimiz; Serdivanımızı her alanda rakipsiz bir numara yapmaktır…

“ALAN DIŞI SERTİFİKA” ve

“SOSYAL SORUMLULUK PROGRAMI BAŞARI BELGESİ”

ALMAK İSTEYENLERE MÜJDE !

Ock

Bakanlığımız tarafından ilk kez hazırlanan ve tüm okullarımızda uygulanan dönem sonu faaliyet haftası kapsamında okulumuzda 'Tecrübe Paylaşım Söyleşisi' gerçekleştirildi.

Okulumuzdan eski mezunlarından Mali Müşavir Barış Tudu katılımıyla gerçekleşen söyleşi ilgiyle takip  edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Dere, Şube Müdürümüz Halil Dursun'un katıldığı söyleşi sonrası İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Dere ve Okul Müdürümüz Faruk Aygün öğrencilerimize mesleki tecrübelerini aktaran Mali Müşavir Barış Tudu’ya söyleşi sonunda plaket takdim ederek teşekkür etti.

Ock

"Teknolojinin tüm dünyayı belirli sınırlara ve dillere mahkum etme tehdidi karşısında bizler Türkçeye sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Eğer Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceksek, böyle bir vizyonla evlatlarımızın yetişmesini istiyorsak Türkçemizin zengin varlığının da mutlaka kullanılmasını zorlamak mecburiyetindeyiz." Yusuf TEKİN   Serdivan Farabi’ nin gençleri ve  S.Ü. uygulama öğrencileri ile proje kapsamında okul koridorlarında Atasözü, Özdeyiş ve deyimlerden oluşan köşemiz büyük bir keyifle hazırlandı. Bu bağlamda okulumuzda projeye olan farkındalık git gide artmaya başladı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. Bu projenin amacı, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.

Proje, 2023 yılında başlatılmış ve tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarını kapsamaktadır. Proje kapsamında, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin aşağıdaki kazanımlar elde etmesi hedeflenmektedir.

Proje, öğrencilerin dil bilincini geliştirmeye ve Türkçeyi daha iyi kullanmalarına katkı sağlaması bakımından önemli bir projedir.

Sınıf panolarımız bu kapsamda dolmaya başladı. Panolara ikinci dönem ilgi çekici görsellerle katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

Ock

Futsal B takımımız da İl 1'incisi Oldu. ⭐Okul Futsal A takımımızdan sonra Futsal B takımımız Genç Erkekler İl 1'incisi olmuştur.Final maçında Selçuk Esedoğlu Anadolu Lisesini 3-2 yenen öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz Ekrem Kabil, Serdar Ateş'i tebrik ederiz.

Ock

Futsal takımımız İl 1'incisi Oldu.

⭐Okul futsal takımımız Futsal Genç Erkekler İl 1'incisi olarak Türkiye Şampiyonası Bölge gruplarına katılmaya hak kazanmıştır.Final maçında Ali Dilmen Anadolu Lisesini 3-0 yenen takımımız öğrencilerini ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ekrem Kabil,Serdar Ateşi tebrik ederiz.

Ock

Dünya nüfusunda meydana gelen hızlı artış, ekonomideki büyüme ve buna bağlı ortaya çıkan yaşam standartlarının yükselmesi ihtiyaçların ve kaynak kullanımının artmasına sebep olmuştur. Kaynaklar ise sınırlı kalmaya devam etmektedir. Kaynaklarda artış olmaması kaynak verimliliğinin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Kaynak verimliliği; sınırlı ve tükenebilir olan kaynakların daha verimli kullanılması ile daha fazla ürün meydana getirmek demektir. Kaynakların daha verimli kullanılması hem maliyeti etkilemektedir hem de israfı önlemektedir. Bu da çevrenin daha az kirlenmesi demektir.

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNE KOSGEP GİRİŞİMCİLİK SEMİNERİ VERİLDİ

Farabi MTAL tüm sınıflarda DİLİMİZİN ZENGİLİKLERİ Projesi ile başladı.

"Dilimizin tek ihtiyacı, onun kıymetini bilecek insanlar ve kurumlar"